Ezért ne hagyja ki a testápolót a bőrápolási rutinból

Ezért ne hagyja ki a testápolót a bőrápolási rutinból

A testápolók használata a bőrápolás fontos része, mégis sokan kihagyjuk a napi rutinból. Ennek oka általában az időhiány, eredménye pedig száraz, kirepedezett bőr. De nem csak az utóbbi elkerülésének érdekében érdemes minden nap testápolót használni.

 

Szerencsére sokaknál a mindennapok része a testápoló használata, ám nagyjából ennyien lehetnek azok is, akik gyakran kihagyják ezt a műveletet a bőrápolási rutinból. Mert nincs kedvük vagy idejük hozzá. Pedig a testápolóknak rengeteg előnye van, így mindenképp érdemes naponta alkalmaznunk őket, ahogyan az arcbőrünk ápolásával is törődünk. Összegyűjtöttük, miért!

Hidratálás

A testápoló termékek alapvető haszna és feladata a hidratálás. A megfelelően hidratált bőr rugalmas, szép, nem repedezett. Egyszerűen jó ránézni. Emellett pedig nincsenek rajta fájó, pirosodó pontok sem. A megfelelő hidratáltságot úgy lehet csak fenntartani, ha minden nap használunk testápolót. Ha intenzív ápolást igényel a bőrünk, akkor válasszunk 24 órás változatot, mint a miden bőrtípusra használható Skincode 24 órás hidratáló testápoló. Ez az intenzíven hidratáló és tápláló testápoló nyugtatja és simává teszi még a legérzékenyebb bőrt is.

Ápolás

Ahogy a hidratálás kapcsán már szóba került: a testápolók nagyszerűen alkalmasak arra is, hogy a fájdalmasan száraz, érzékenyebb bőrfelületeinket ápolják, állapotukat javítsák. Ilyen lehet a könyök bőre, a lábaink repedezésre hajlamos bőre is. Ezek ápolásánál különösen fontos a rendszeresség, így nem érdemes kihagyni egy napot sem. A megfelelő hatóanyagokat tartalmazó testápoló kiválasztásával pedig még hatékonyabban kezelhetjük a kényes területeket.

Relaxáció

A bőrápolás nem kell, hogy rutinszerű legyen. Ebben a pár percben észrevétlenül át is masszírozzuk finoman a testünket, miközben a testápoló felszívódik. És van pár nyugodt pillanatunk magunkra. Éppen ezért ne érezzük kötelező és időigényes dolognak a testápolást, hanem inkább fogjuk fel relaxációs programként.

Jókedv és jobb közérzet

A bőr ápoltsága nem csak magának a bőrnek fontos, hanem nekünk is. Ha a testápolók rendszeres használatától szebb lesz a bőrfelszín, csillogóvá és selymessé válik, akkor jobban is érezzük majd magunkat benne. Hiszen ilyenkor a bőrre jó ránézni és nem lesz érdes tapintása, amit inkább kerülnénk. Ráadásul nem csak az ápolt bőr tesz jót a közérzetnek és az önképünknek is, hanem a testápoló illata is. Éppen ezért fontos, hogy a kiválasztásnál erre is figyeljük. Egy jó illat, amit egész napon át érzünk nyugtató hatású is lehet.