Tisztítás és tonizálás

Miért tisztítsuk és tonizáljuk arcbőrünket rendszeresen? És ami talán még fontosabb, hogy mivel?

 

Napjaink tele vannak tennivalóval, kinek van ideje nem hogy hetente, de akár minden nap kozmetikushoz menni? Legtöbbünk sajnos még 20 percet sem tud áldozni a bőre ápolására a napi rutinból, nem is beszélve az intenzív bőrápolásról. Amit viszont nem veszünk észre, hogy a folyamatok betartása, így például a tisztítás és a tonizálás nélkül hiába alkalmazunk bőrfiatalító és hidratáló krémeket, ha bőrünk felületét nem készítettük fel megfelelően a hatóanyagok befogadására.

Tisztítás

Miért tisztítsunk?

Azért, hogy eltávolítsuk az összes smink- és szennyeződésdarabkát az epidermiszről. Ha kihagyjuk ezt a lépést, a tisztítatlan bőrön alkalmazott összes termék 20%-a hatástalanná válik.

Hogyan tisztítsuk meg az  arcbőrünket?

Alaposan mossuk meg arcunkat egy jó minőségű arclemosóval, tökéletes választás lehet a Skincode Essentials Micellás arclemosó víz. Ez a gyengéd arclemosó víz könnyen eltávolítja a sminket és más szennyeződéseket, tisztává, frissé és hidratálttá téve a bőrünket.

Micellás arclemosó víz - minden bőrtípusra 200ml

Használjuk naponta kétszer, reggel és este. Nedvesítsünk be egy vattakorongot az arclemosó vízzel és tisztítsuk meg az egész arcot és nyakat. A szemkörnyék tisztításához tartsuk a benedvesített vattakorongot a becsukott szemen, hogy az arclemosó víz leoldja a sminket, majd kifelé irányuló mozdulatokkal mossuk le azt. Ne dörzsöljük a szemet, mert a szemgolyó a dörzsöléstől sérülhet. CM-Glucan hatóanyagának köszönhetően, ezzel a lépéssel egyben ápolja is a bőrét, bőrtípustól függetlenül.

Érzékenyebb bőrűek számára a Skincode Exclusive Cellular Arclemosó tej lehet a megfelelő lemosó, amelyet szintén érdemes naponta kétszer használni, ennél viszont figyeljünk, hogy szembe semmiképp ne kerüljön. A tisztítást követően egy tiszta és puha törülközővel töröljük át a bőrt. Kerüljük a forró vizet, mert könnyebben kiszáradhat a bőre!

Cellular Arclemosó tej - normál és száraz bőrre 200ml

Zsíros bőrre használjuk a Skincode S.O.S Oil Control Arctisztító krémet, amely egy habzó krém. Egyedi pórusfinomító és tisztító összetevőinek, valamint a szalicilsavnak köszönhetően csökkenti a pattanások kialakulását is amellett, hogy nagyon hatékonyan eltávolítja a különféle szennyeződéseket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel az arctisztítót a nedves arcra és nyakra, majd alaposan öblítsük le langyos vízzel reggeli és esti használatkor egyaránt.

S.O.S. Oil Control Arctisztító krém - zsíros bőrre 125ml

A  Skincode Essentials Arclemosó gélt alkalmazhatjuk zsíros, de akár normál és kombinált bőrtípusú esetén is. Ez a rendkívül gyengéd habzó gél alaposan tisztítja a bőrt és eltávolítja a sminket és más szennyeződéseket. Segít szabályozni a faggyútermelődést, vigyázva a bőr természetes egyensúlyára. Használjuk reggel vagy este, körkörös mozdulatokkal vigyük fel nedves arcunkra és nyakunkra anélkül, hogy a szemünkbe kerülne. Habosítsuk fel, majd alaposan öblítsük le meleg vízzel.

Arclemosó gél - kombinált és zsíros bőrre 125ml

Tonizálás

Miért tonizáljunk?

Az epidermisz egészséges pH-értékének helyreállításáért (4,3 – 5,5) szükséges a tisztítás mellett bőrünk tonizálása is nap, mint nap. A bőrön maradt arclemosó maradékának eltávolításáért és a bőr tökéletes tisztaságának és az ezt követően alkalmazott termékek maximális hatékonyságának biztosításáért tonizáljuk bőrünket.

Hogyan tonizáljunk?

A Skincode Exclusive Cellular Arctonik használatával, normál és száraz bőrön. Hatóanyagainak, az ACR Complex G2-nek, a kukoricavirág kivonatnak,  a Provitamin B5-nek köszönhetően tonizálja a bőrt. Reggeli és esti használata alkalmával tegyünk egy kis mennyiséget egy vattakorongra és töröljük át az arc-és nyak bőrét, hogy biztosítsuk a bőrápolók tökéletes felszívódását és tónusos szép arcbőrt eredményezzen.

Cellular Arctonik - normál és száraz bőrre 200ml

Ezt követően pedig jöhet a kényeztetés: a hámlasztás és a maszkok!