bőröregedés folyamata

Az öregedés folyamata

Sokakat érdekel, hogy vajon hogyan is zajlik a bőröregedés folyamata, ezért összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, miközben az is kiderül, milyen termékekkel harcolhatunk ellene!

 

A bőröregedés folyamata egy mindenkit érintő jelenség, amit legyőzni a tudomány jelenlegi állása szerint nem tudunk, lassítani azonban szerencsére már igen. Ráadásul bőrünk érésének nem kívánatos jeleit is képesek vagyunk csökkenteni. Ismerjük a bőr öregedésének folyamatát és ennek köszönhetően nem csak enyhíteni tudjuk a kialakult szarkalábakat, ráncokat és pigmentfoltokat, de a megfelelő termékekkel és az időben megkezdett szemkörnyékápolással már a megjelenésük késleltetésére is képesek vagyunk.

Biztos sokaknak feltűnt már, hogy mindezektől függetlenül a sötétebb bőrtónusú emberek tovább maradnak fiatalos kinézetűek. Vajon mi lehet ennek az oka? A sötét bőrt a magas melanin tartalom eredményezi , amely késlelteti az öregedés jeleit, mivel a melanin természetes „naptejként” funkcionál. Fontos azonban megjegyezni, hogy legyen bármilyen is a bőrszínünk, minden embernek szüksége van naptejre és fényvédő krémekre. Ha a bőrünk sötétebb és sosem ég le, akkor is szükségünk van az UV-A sugarak elleni védelemre. Lehetséges ugyanis, hogy még ha nem égünk le olyan könnyen, mint a fehérebb bőrű emberek, de az UV-A sugárzás károsíthatja a bőrt, egészen a dermiszig.

Az előbbiekből adódóan fontos, hogy bőrünk fényvédelmét folyamatosan biztosítsuk, hiszen ez az egyik titka annak, hogy az öregedés jeleinek megjelenését késleltessük és mértékét csökkenthessük. Ezt olyan termékekkel segíthetjük, mint a Skincode fényvédő arckrém spf 50+. Ez a nap elleni védelmet és széles spektrumú UV-A és UV-B védelmet nyújtó arckrém védi a bőrt az UV-sugárzás okozta károsodástól. Könnyű, nem zsíros textúrája kényelmes viseletet biztosít. Vízhatlan, de nem vízálló (kb. 2 óránként újra kell alkalmazni), és segít megelőzni a pigmentációt. A benne lévő CM-Glucan javítja a bőr szerkezetét, regenerál és védi a bőrt, nyugtató és gyógyító hatású. A C-és E-vitamin kollagénjavító, bőrvilágosító tulajdonságokkal bír. A vanília kivonat szintén nyugtat, miközben a B5-provitamin gyulladáscsökkentő, hidratáló hatású. A krémet 20 perccel a nappal történő érintkezés előtt alkalmazva, és megfelelő időközönként újrakenve hatékonyan óvhatjuk a bőrünket a napsugárzás káros hatásaitól.