fényvédelem

Fényvédelem

Sokkal kevesebbet foglalkozunk vele, mint kellene: ez a fényvédelem, pontosabban bőrünk fényvédelme, ami ugyanolyan fontos, mint például az, hogy minden nap megfelelően hidratált legyen. Nem csak az bőröregedést lehet ugyanis ezzel lassítani, de más káros folyamatok is elkerülhetőek.

 

Csak az utóbbi években kezdtünk el  tudatosan figyelni, hogy bőrünket minden nap megfelelően védjük a káros napsugárzással szemben. Korábban ugyanis ez csak nyáron volt alapvető, pedig a napsugárzás egész évben éri érzékeny arcbőrünket. Éppen ezért olyan termékeket is kell alkalmaznunk a napi rutin során, amelyeket vagy kifejezetten a fényvédelemre fejlesztettek, vagy ilyen funkciót is ellátnak.

Csak az Egyesült Államokban évente 1,3 millió embernél diagnosztizálnak  bőrrákot és az ottani lakosság mintegy 50%-nál valószínűsíthető a bőrrák előfordulása 65 éves kor felett. Az, hogy a bőrrák kialakulásának kockázatát csökkenthessük, kulcsfontosságú, hogy a mindennapi fényvédelemmel erősítsük bőrünk védekező képességét a napsugárzással szemben.

Ebben nagy segítségünkre lehetnek olyan termékek, mint a Skincode Cellular Fényvédő nappali arckrém SPF 15, amelyet akkor használjunk, ha várhatóan nem fogunk túl sok időt napon tartózkodni. Ez a hidratáló krém ACR Complex-ben gazdag, amely megújítja a bőrt és védelmet nyújt a szabad gyökök hatásai ellen. A hozzáadott A-és E-vitaminok pedig növelik a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát, és csökkentik a bőr egyenetlenségét és a ráncokat.

Cellular Fényvédő nappali arckrém SPF 15 - normál és száraz bőrre 50ml

Ha több időt tölt napon, akkor a Skincode Fényvédő és regeneráló nappali arckrém spf 30 használata javasolt, amely egy olyan mindennapi hidratáló, amely védi a bőrt az UV-sugárzás, az ózon és a szennyeződések okozta károsodástól és megakadályozza, hogy a káros gyökök az epidermiszhez kapcsolódjanak.

Fényvédő és regeneráló nappali arckrém spf 30 - minden bőrtípusra 50ml

Széles spektrumú UV-A és UV-B védelmet biztosít és megakadályozza a pigmentációt. Az ózonvédő komplexnek hála kifejezetten hatékony. Ez egy a svájci Alpokból származó növényi komplex, amely a „városi stressz” elleni kiváló védelmi tulajdonságairól híres.

Szintén nagyszerű megoldás, akár kifejezetten napozás előtt is a Skincode Fényvédő arckrém spf 50+. Ez a nap elleni védelmet és széles spektrumú UV-A és UV-B védelmet nyújtó arckrém szintén védi a bőrt az UV-sugárzás okozta károsodástól.

Könnyű, nem zsíros textúrájú és vízhatlan. Segít megelőzni a káros és fájdalmas leégést. Nappal való érintkezés előtt 20 perccel kell felvinni, és olyan kétóránként újra felkenni a biztos védelem érdekében.