hidratálás fontossága

A hidratálás fontossága

Testünk több mint 50 százaléka víz, így nem meglepő, hogy illik különös figyelmet fordítanunk szervezetünk ezen alkotóelemére. Nézzük, hogyan biztosíthatjuk a megfelelő vízellátást és hidratáltságot a nyári hónapokban!

Erre több tényező miatt is érdemes odafigyelnünk. Ha vigyázunk, hogy rendszeresen a megfelelő mennyiségű folyadékot juttassuk szervezetünkbe, sokkal eredményesebben diétázhatunk, könnyebben tudjuk megtartani súlyunkat, kevésbé érezzük magunkat fáradtnak, jobb lesz a vérnyomásunk, és alacsonyan tarthatjuk koleszterinszintünket. Sőt, mentálisan is egészségesebbnek érezzük magunkat, és általános hangulatunk is pozitívabb a megfelelő folyadékbeviteltől. Ezen felül a szervezet víztartalmának hatalmas szerepe van az öregedés folyamataiban is: a kellő mennyiségű víz segíti szerveinket a hatékony működésben, azonban ha ezt nem biztosítjuk számukra, gyorsan rossz irányba fordulhatnak a dolgok.

Többféleképpen is gondoskodhatunk a megfelelő hidratálásról. Az első és legfontosabb lépés azonban mindig a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Tájékozódjunk életmódunknak, életkorunknak megfelelő ajánlott napi vízmennyiségről, és figyeljünk rá, hogy nyáron ez akár 1-2 literrel több is lehet. De nem csak ivással, hanem nagy vízmennyiséget tartalmazó ételek fogyasztása is hasznos. Ilyenek például a gyümölcsök, zöldségek – köztük is az egyik legjobb választás a görögdinnye, amelynek 92 százaléka víz. Együnk hasznos zsírokban (például Omega-3 zsírsavban) gazdag ételeket, ezek segítenek szervezetünk és bőrünk hidratáltságának megtartásában

A hidratáltság megőrzéséhez alkalmazhatunk más praktikákat is. Ezek közül az egyik, ha a nyári melegben inkább csak langyos vagy hideg vízzel zuhanyozunk, ha párásítót teszünk a hálószobánkba, és ha bőrünket rendszeresen hidratáljuk a megfelelő termékekkel. Bőrünk hidratálása egyébként is különösen fontos, és plusz odafigyelést igényel. Gondoljunk csak bele: mikor vizet iszunk, az először nem a bőrünkhöz jut el, hanem belső szerveinket kezdi el táplálni, és mire bőrünkig elér, mennyisége jelentősen lecsökken. Bőrünk azonban testünk legnagyobb szerve, és ugyanúgy megérdemli a hidratálást. Így erre kívülről is rá kell segítenünk.

Nyáron a megfelelő fényvédő készítményeken kívül figyeljünk a hidratáló termékekre is. A Skincode Cellular Hidratáló maszkja 24 órán át nyújt folyamatos támogatást arcbőrünknek. Krémes állagát hatóanyagainak köszönhetően nem szükséges lemosnunk, így egész nap élvezhetjük az antioxidánsok és izoflavonoidok jótékony hatását. A maszkban megtalálható hyaluron savnak és E-vitaminnak pedig üdítő, feszesítő és hűsítő hatása van, így a nyári hónapok alatt tökéletes választás.

Cellular Hidratáló arcmaszk - normál, száraz és vízhiányos bőrre 50ml

Arcunkon kívül fontos a többi bőrfelület hidratálása is, erre nyújt fantasztikusan sokoldalú megoldást a Skincode 24h Sejtmegújító arckrémje, melyet normál és vízhiányos bőrre is alkalmazhatunk.

A balzsam igazi Jolly Joker, a szemkörnyék kivételével bárhol használhatjuk: hidratálhatjuk vele ajkainkat, kezeinket, arcunkat vagy bármely más területet, melyet problémásnak vagy száraznak érezünk. Gyulladás- és irritáció-csökkentő hatóanyagai mellett a benne lévő shea vaj különleges simaságot és puhaságot ad, emellett a hyaluronsav feszesítő hatását is élvezhetjük.