Zsíros bőr ápolása nyáron

A jó idő beköszöntével a legtöbben a strand és a vízpartok felé veszik az irányt. Azonban a meleg és a napsütés sokunk számára jelenti arcbőrünk megváltozását is, azon belül főleg annak zsírosodását.

Más típusokhoz képest a zsírosabb bőrrel megáldottak ugyan hosszabb ideig élvezhetik a ragyogó, ránctalan, fiatalos külsőt, azonban rengeteg hátránnyal is jár, és kiemelt törődést igényel az ilyen bőr. A zsírosodásra hajlamos arcbőrrel rendelkezőknek nyáron különösképp számolniuk kell azzal, hogy aknésak, pattanásosak lesznek, sminkjük gyorsan elkenődhet, és látványosan csilloghat arcuk. A zsírosodás okai közt szerepelhetnek genetikai tényezők, az arcbőrápoló készítmények túlzásba vitt használata, az időjárás megváltozása, hormonális változások, gyógyszerek által okozott mellékhatások és a stressz is. De mit tehetünk a zsíros bőr ellen, és hogyan foglalkozzunk arcbőrünkkel, ha az ilyen típusú?

A zsíros bőr ápolásában az egyik legfontosabb tényező a rendszeres arctisztítás. Ha arcot mosunk, azt langyos vízzel tegyük, ez a hideg vízzel ellentétben segít feloldani a bőrünkön lévő olajos réteget. Használjunk – a nyári időszakban mindenképp – naponta kétszer zsíros bőrtípusúak számára kifejlesztett arctisztító krémet, gélt vagy tonikot, hogy pórusainkból távozni tudjon a felgyülemlett szennyeződés. A Skincode S.O.S. Oil Control arctisztító krémje pórusfinomító összetevőkkel és szalicilsav tartalmával segíti a pattanások kialakulásának megelőzését, és egészséges, tiszta arcbőrt eredményez. A benne lévő CM-Glucan hatóanyag természetesen éri el a bőr immunrendszerének erősödését, miközben gyorsítja a bőrsejtek megújulási folyamatait, és még a legérzékenyebb bőrtípusúak arcbőrét sem irritálja. Az arctisztítókrém kaolin tartalma garantálja az olajok feloldódását és eltüntetését, miközben mélytisztító tulajdonsága által a bőr üde és kellemes érzetű lesz. Használata igen egyszerű: reggel és este körkörös mozdulatokkal vigyük fel már benedvesített arcunkra, majd öblítsük le langyos vízzel. Habzó állagának köszönhetően remekül oszlik szét a bőrön, és a legkisebb barázdákat is megtisztítja a felgyülemlett szennyeződésektől.

Ha zsíros arcbőrrel rendelkezünk, nem feledkezhetünk meg a hidratálásról sem! Ebben nyújt hatalmas segítséget számunkra a Skincode S.O.S. Oil Control Arcápoló széruma és mattító hidratáló arckrémje. Bármelyiket is válasszuk mindennapi arcápolásunkhoz, az eredmény lágy, tiszta és matt arcbőr lesz, melyről biztosan nem olvad le a sminkünk egy órán belül. A kifejezetten olajos bőrre kifejlesztett termékek csalánkivonat tartalma segíti a faggyútermelődés szabályozását, és nyugtatja bőrünket. Mind az arcápoló szérum, mind a mattító hidratáló krém csökkenti a pattanások kialakulását, speciális hatóanyagaik által pedig egészségessé és mattabbá teszik arcbőrünket. Az S.O.S. Oil Control mattító hidratáló arckrémének nevéből adódóan a hidratálás is kiemelt feladata, ezért összetevői közt helyet kapott az erős antioxidáns hatású és a kollagén termelődésben is szerepet játszó E- és C-vitamin is.