bőrápolás

Hétköznapi dolgok, amikkel javíthatunk bőrünk állapotán

Mindenki szeretne gyönyörű, ápolt bőrt. Emiatt aztán rengetegen próbáljuk ki a legkülönfélébb, sokat ígérő bőrápoló rituálékat, és szívesen ürítjük ki pénztárcánkat, ha meglátjuk a legújabb, még az eddigieknél is hidratálóbb arckrémet az üzletben. De vajon az egyszerű hétköznapokban is tehetünk valamit a makulátlan ragyogásért?

Tiszta párnák

Az egyik legegyszerűbb dolog, amit megtehetünk arcbőrünk jólétéért, hogy tisztán tartjuk párnahuzatainkat. Mivel arcunk párnánkon pihen, nem szerencsés, ha az tele van szennyeződésekkel. Éjszaka mindannyian forgolódunk, ezzel a hajunkra napközben rakódott kosz és a rajta lévő olajok mind a párnán kötnek ki, nyári estéken gyakran izzadhatunk, napközben porosodhat párnahuzatunk.  Ezt a rengeteg különféle szennyeződést és baktériumot pedig nem jó, ha végül alvás közben pórusaink raktározzák el. Akkor miért használunk arctisztítót, nem igaz? A tiszta, egészséges arcbőrért legjobb tehát, ha legalább kéthetente cseréljük a párnahuzatokat.

Belülről is tegyünk a szépségért!

A tiszta és ragyogó bőr elérésében elengedhetetlen az életmódunkra való odafigyelés. A krémek és különböző bőrápoló termékek ugyan sokat segíthetnek bőrünk állapotán, de ez mindig csak félsiker. A szépség szó szerint belülről fakad. Törekedjünk az egészséges étkezésre: fogyasszunk vitaminokban és rostokban gazdag ételeket – rengeteg gyümölcsöt és zöldséget – és nyáron különösen figyeljünk oda, hogy megfelelően hidratáljuk szervezetünket. Figyeljük meg, melyek azok az élelmiszerek, amelyek rossz hatással vannak arcbőrünkre – ez sokak esetében a tejtermékek, a cukrok és a zsíros gyorsételek csoportja – és próbáljuk kerülni őket! Ha teljesen nem is tudjuk ezeket kiiktatni életünkből, törekedjünk rá, hogy kevesebbet fogyasszunk belőlük, és akár havonta tartsunk egy hetes vagy pár napos tisztítókúrát. Bőrünk meg fogja hálálni a törődést.

Fertőtlenítő kendők

Az elsőként említett párnahuzatok cseréjének elvét követve, az arcunkhoz hozzáérő egyéb tárgyaink tisztaságára is figyeljünk oda! Ilyen például a telefon, amelyet egész nap magával hurcol mindenki: benne van a táskánkban, kitesszük az asztalra, lerakjuk a polcra, szorongatjuk, zsebre vágjuk és még lehetne sorolni. Mobiltelefonunk rengeteg mindennel lép érintkezésbe a nap során, és bizony a különböző helyek is nyomot hagynak. Ezért ha szeretnénk odafigyelni arcbőrünk egészségére, hasznos, ha mindig magunknál tartunk pár fertőtlenítő kendőt, amivel telefonálás előtt letörölhetjük annak képernyőjét.

Rendszeres arctisztítás

A higiéniára különben is fordítsunk különös figyelmet: sportolás, szabadtéri program, strandolás után mindig mossuk meg kezeinket, majd arcunkat, hogy a rákerült izzadság, por és baktériumok ne tömíthessék el pórusainkat! Válasszunk bőrtípusunknak megfelelő kíméletes arctisztítót, és használjuk napi rendszerességgel, minden reggel és az esti lefekvés előtt is! A Skincode micellás arclemosó vize minden bőrtípusnak megfelelő segítséget nyújthat a szép bőr megőrzéséért vívott harcban. A gyengéd arclemosó folyadékkal könnyedén és gyengéden távolíthatjuk el sminkünket és az arcbőrön lévő egyéb szennyeződéseket, használata frissé, tisztává és hidratálttá teszi bőrünket. A micellás vízben lévő tamarindusz gyümölcsfa magjából nyert kivonat pedig magas antioxidáns tartalmával segíti bőrünk egészségének megőrzését, és kellemes, selymes érzetet kölcsönöz az arcbőrnek minden használat után.

A Skincode Cellular Arctonik hatékony megoldást jelent az arctisztítás után visszamaradt szennyeződések eltávolítására. Miközben a benne található flavonoidokban és polifenolokban gazdag búzavirág kivonat nyugtató és összehúzó hatással van arcbőrünkre, addig másik alkotóeleme, a B5 provitamin – ami az egyik legjobb természetes hidratáló összetevő – teltebbé és feszesebbé varázsolja bőrünk felszínét.