Milyen szépségápolási termékeket vigyünk magunkkal a nyaralásra?

Milyen szépségápolási termékeket vigyünk magunkkal a nyaralásra?

Elérkezett a nyár és vele a hosszú, napsütéses napok, a nagy kirándulások és a fantasztikus helyszíneken töltött nyaralások ideje. Hogyan készüljünk ezekre az alkalmakra, és mit érdemes magunkkal vinnünk, hogy bőrünk ne szenvedje meg a napsütést?

A nyaralások és az utazások alatt mindenekelőtt arra érdemes készülnünk, hogy sokat fogunk kint a szabadban tartózkodni. Kirándulások, városnézés, ’turistáskodás’ közben is mindig vigyázzunk bőrünkre: hordjunk megfelelő, nagy felületet takaró, lenge öltözetet, valamint a kalap és napszemüveg viseléséről se feledkezzünk meg! Ezenfelül mindenképpen biztosítsunk arcbőrünknek extra védelmet fényvédő faktorral ellátott arckrém viselésével. A Skincode Cellular Fényvédő nappali arckrémje 15 faktoros fényvédelemmel rendelkezik, így tökéletesen megalapozhatja arcbőrünk védelmét az ilyen alkalmakon. Az ACR Complex-ben gazdag krém elősegíti bőrünk megújulását, és véd a szabad gyökök káros hatásai ellen, miközben A-, C-, és E-vitamin, illetve B5 provitamin tartalmának köszönhetően hidratál, segíti a kollagénképződést, és egyenletesebbé teszi bőrünket. Az UVA és UVB sugarak elleni szűrővel ellátott krémet normál és száraz bőrön is használhatjuk.

Általában rengeteg napsütéssel járó program a vízpartra tervezett vakáció, ahol a cél eleve az, hogy napozzunk, fürödjünk, strandoljunk. Az ilyen helyszínek esetében fontos tudnunk, hogy a bőrünket öregítő UV sugarak nem csak direkt napfényben érhetnek el minket, az árnyékban is védenünk kell magunkat, mivel különösen a víz és a homok felszínéről (de szinte minden másról is) visszaverődik a sugarak jelentős része. Habár bőrünktől és adottságainktól függ, milyen fényvédő krémet célszerű választanunk, ilyen utazások esetében ajánlott magasabb faktorszámmal óvni bőrünket. Minden bőrtípus nyugodt szívvel használhatja a Skincode Fényvédő és regeneráló 30 SPF számú nappali arckrémjét, amely azon kívül, hogy egyedi Ozone Protecting Complex tartalmával véd az UVA és UVB sugarak ártalmas hatásaitól és a szabad gyököktől, mattító erővel is rendelkezik. A krémben lévő CM-Glucan hatóanyag regenerálja és hidratálja bőrünket, míg teflose tartalma – vékony réteget képezve azon – megakadályozza a szennyeződések pórusokba való bejutását. Az antioxidáns és sejtújító hatással rendelkező tengeri kömény őssejtek miatt pedig igazi fiatalító, bőröregedést gátló krémmel harcolhatunk a napsugarak káros befolyása ellen.

Ha érzékeny, világos bőrrel rendelkezünk, bízzuk magunkat a Skincode 50+ faktorszámú E- és C-vitaminnal dúsított, olajmentes fényvédő arckrémjére. A benne lévő CM-Glucan aktív hatóanyag serkenti bőrünk védekező- és önmegújító képességét, C- és E-vitamin tartalmának erős antioxidáns hatásával kiegészülve pedig eredményesen regenerálja igénybe vett arcbőrünk. Rendszeres alkalmazása elősegíti bőrünk fiatalságának megőrzését, így használjuk minden alkalommal, 20 perccel a nappal való érintkezés előtt. A leghatékonyabb védelem érdekében figyeljünk oda, hogy 2-3 óránként újra bekenjük arcbőrünket: a vízparton minket érő hatások (izzadás, fürdés, törölközés) miatt ugyanis letörlődhet, leoldódhat a krém.

A nyaralás alatt sem feledkezzünk meg az arctisztításról! Fontos, hogy a napközben bőrünkön, pórusainkban felhalmozódott szennyeződésektől megszabaduljunk, így az ápolására, védelmére használt krémek is hatékonyabban működnek majd. A Skincode arclemosó gélt kombinált és zsíros bőrre is használhatjuk, nyaralás alatt pedig tökéletes, hiszen 50 milliliteres, kompakt csomagolása miatt a legkisebb bőröndbe is biztosan belefér. A benne lévő kamilla és rozmaring levél kivonat nyugtatja a napsugarak által irritált bőrt, körömvirág összetevője pedig a bőrmegújulást segítve hidratáltságot és ragyogást biztosít.

Arctisztítás után pedig ne feledkezzünk meg az éjszakai ápolásról sem, különösen a nyári időszakban, mikor az egész napos igénybevétel miatt arcbőrünk kiváltképp kívánja az extra ápolást. A Skincode Cellular Regeneráló éjszakai arckrémje minden bőrtípus számára elhozza a vágyott enyhülést, használatával puha tapintásúvá válik bőrünk. A sejtmegújító hatóanyagokban (ACR Complex G2, Perfection P3 peptid) és hidratációt segítő összetevőkben (shea vaj, urea, hyaluron sav) gazdag krém hatékonyan regenerálja bőrünket, hiszen éjszaka fejti ki hatását, amikor természeténél fogva is megújuló folyamatok mennek végbe benne. Így a krém használata tökéletes befejezése lehet egy hosszú, napsütéses napnak.