Mit üzen az arcbőrünk?

Mit üzen az arcbőrünk?

Bőrünk testünk legnagyobb szerve, így természetes, ha mind a bennünk zajló változások, mind a minket érő külső hatások is kiütköznek rajta. Az arcbőrünkön megmutatkozó problémák esetében sokat segít, ha ismerjük az okokat, és tudjuk, milyen termékkel és milyen egyéb módszerekkel kezeljük azt. Nézzük hát, mit és mivel üzen arcbőrünk!

Száraz, viszkető bőr

Ha száraz a bőrünk, az első lehetőség, hogy szervezetünk maga is ki van száradva, és jobban oda kell figyelnünk a hidratálásra! Ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű folyadékfogyasztásról, és a rendszeres hidratálásról! Azonban a hosszan tartó, krónikusan száraz bőrt okozhatják éghajlati, genetikai elemek, vagy ekcéma is. Ha arcbőrünk, és nyakunk folyamatosan száraz – akár már viszketően – ajkaink pedig repedezettek, válasszunk olyan terméket, amely extrán ápoló, vitaminokkal és jótékony olajokkal dúsított. A Skincode 24 órás intenzív hidratáló balzsamát bármikor használhatjuk a legnagyobb gondoskodást igénylő bőrfelületeken.

24 órás intenzív hidratáló balzsam - normál, száraz és vízhiányos bőrre 50ml

A krémet a szemkörnyék kivételével minden problémás helyre kenhetjük, alkalmazható az arcon, a nyak bőrén, a kezeken, könyéken, és az ajkakon is. A Cm-Glucan jótékony regeneráló és sejtmegújító hatásain kívül élvezhetjük a vörös alga antioxidáns-, a shea vaj fantasztikus hidratáló- és bőrpuhító-, és a hyaluron sav ráncokat feltöltő- és bőr feszesítő tulajdonságait is.

Fáradt szemek, szem alatti karikák

Mielőtt rákenjük táskáinkra a fél doboz korrektort, gondoljunk bele, mitől alakulhattak ki! A szem alatti sötét karikák megjelenésében a genetika, az életvitel és az életkor tényezői is szerepet játszanak. A szemkörnyék bőrének változásai elkerülhetetlenek az öregedés folyamatában, de szerencsére a megfelelő bőrápolással lassíthatjuk és enyhíthetjük jeleit. A Skincode Cellular Golyós szemkörnyékápolója minden bőrtípuson használható.

Cellular Golyós szemkörnyékápoló szérum - minden bőrtípusra 15ml

SesaflashTM hatóanyagának köszönhetően szinte azonnal láthatjuk és érezhetjük a változást: a szemkörnyékápoló pillanatok alatt hűsíti a fáradt szemkörnyék bőrfelületét, és hidratáltabbá, frissebbé teszi azt, miközben a benne található hyaluronsav halványítja a szemkörnyék ráncait. A szérum koffeintartalma gyorsan tünteti el a szemünk alatt éktelenkedő táskákat, még a legfárasztóbb napok közben is.

A szemeink alatt éktelenkedő sötét karikák lehetnek az alváshiány, a stresszes életmód, tápanyag deficit vagy a hidratáció hiányának jelei is. De nem kell megijednünk, a problémára a sminken túl is létezik megoldás: a Skincode Alpine White termékcsalád bőrvilágosító szemkörnyékápoló krémje zöld alga és shea vaj tartalmával hatékonyan ápolja a szemkörnyék bőrét a mindennapokban. Eközben B3 vitamin tartalmával a pigmentsejtekig hatol, így a szem alatti sötét karikák eltüntetésére is kiválóan alkalmas. Használjuk reggel és este arctisztítás után a szemkörnyék érzékeny bőrébe masszírozva a tökéletes eredményért.

Pirosodás

A bőr kipirulása mindig valamilyen irritáció hatására lép fel. Ez nyáron legtöbbször a napfény sugarait jelenti, és bár nagyon csinosan is állhat egyeseknek a napsütötte pofi, ne felejtsük el, hogy arcbőrünk azt jelzi: károsodott. A nyári hónapok alatt a megfelelő öltözeten és a napszemüveg viselésén kívül, mindig figyeljünk oda, hogy fényvédő krémet használjunk bőrünk védelmének érdekében! A Skincode Cellular Fényvédő nappali arckrémével egyszerű dolgunk van, hiszen reggeli szépségápolási rutinunk közben, már meg is adtuk a szükséges védelmet arcbőrünknek.

Cellular Fényvédő nappali arckrém SPF 15 - normál és száraz bőrre 50ml

A Skincode Cellular Fényvédő arckréme 15 faktoros védelmet nyújt, miközben ACR Complex G2 összetevője a szabadgyökök ellen védve újítja meg bőrünk. Mind az arckrémben lévő vörös alga, mind az összetevői közt lévő A-, E-, és C-vitaminok erős antioxidáns hatásúak, és szerepet játszanak bőrünk kollagéntermelésében is, ezzel biztosítva a hidratált, feszes és selymesen puha eredményt.