pigmentfoltok eltávolítása

Pigmentfoltok kezelése, eltávolítása

Senki nem szereti a bőrön megjelent sötétebb pigmentfoltok- vagy májfoltok-esetleg öregségi foltokként emlegetett elváltozásokat, különösen a nyári időszakban, mikor az amúgy ruházat által eltakart területek is sokszor láthatóvá válnak. De mi okozza ezeket a zavaró elsötétedéseket, és mit tehetünk ellenük?

Az UV sugarak által okozott károk, különböző gyulladások és környezeti hatások mind-mind okozhatnak hiperpigmentációt, vagyis a pigmentsejtek összetömörülését. Az egyes helyeken felgyűlt pigmentsejtek a bőr felszínére törve, ott sem szóródnak szét egyenletesen, így kisebb nagyobb foltok, és elszíneződött területek keletkezhetnek bőrfelszínünkön. Az öregségi folt elnevezés arra utal, hogy a megöregedett bőr már sokkal érzékenyebb -így a napsugárzás is súlyosabb károkat okoz benne- ezért idősebb korú emberek gyakrabban találják magukat szemben a bőrszín elváltozásának jelenségével. De a külső okokon kívül belső tényezők is elindíthatják a hiperpigmentáció folyamatát. Ezek lehetnek hormonális változások, gyógyszerek okozta bőrérzékenység, de ilyenek bizonyos májat érintő megbetegedések is – innen a harmadik elnevezés: májfoltok.

A pigmentfoltok (főleg az UV sugarak által előidézettek), az őszi-téli időszakban akár el is halványodhatnak, eltűnhetnek maguktól, azonban a fényvédelemről ekkor sem szabad megfeledkezni. Nyáron pedig különösen nagy figyelmet kell fordítanunk rá, hogy védjük bőrünket a káros UVA és UVB sugárzásoktól. Nem csak amiatt, hogy az éppen halványodó foltjainkat megvédjük, de azért is, hogy megelőzzük az újabb elváltozások kialakulását. Ha érzékeny, foltosodásra hajlamos bőrünk van, különösen meglévő foltjaink területén mindig használjunk 50+ fényvédő faktorral ellátott fényvédő krémet! A Skincode 50+ faktorszámú E- és C-vitaminnal dúsított, olajmentes fényvédő arckréme tökéletes választás még a legérzékenyebb bőrűek számára is.

A benne lévő CM-Glucan aktív hatóanyaga serkenti a bőr védekező- és önmegújító képességét, a C- és E-vitaminok erős antioxidáns hatásával kiegészülve pedig eredményesen regenerálja és táplálja a bőrt. A tökéletes védelem érdekében, 20 perccel a napfénnyel való érintkezés előtt, kenjük be magunk, és fordítsunk különös figyelmet a pigmentfoltok és az azt környékező bőr felületére!

Már meglévő foltjaink kezelésére és eltüntetésére is vannak lehetőségeink. A pigmentfoltok hátterében álló ok, azonban sok mindenre választ adhat: ha például hormonális változások miatt alakultak ki, könnyen lehet, hogy a hormonháztartás rendbe jöttével, foltjaink is elhalványodnak, sőt el is tűnhetnek. A probléma kezelésére azonban ma már rendelkezésünkre állnak különböző bőrvilágosító termékek, amelyek a bőrünkben lévő pigmentsejtekre hatva halványítják vissza a foltokat. Ilyen a Skincode Alpine White bőrvilágosító termékcsalád, amelynek minden tagja nagy koncentrációban tartalmaz aktív B3 vitamint. A más néven PP-vitaminnak nevezett anyag a melanoszómák terjedését megakadályozva éri el a bőr világosabbá, ezzel pedig a pigmentfoltok halványabbá tételét. A B3 vitamin ezenkívül hatékonyan segít a bőr tökéletlenségeinek kiegyenlítésében és a kollagénszintézis serkentésében, feszesebb, fiatalosabb bőrt eredményezve.  A Skincode Alpine White Bőrvilágosító nappali arckrémet minden bőrtípus használhatja.

Bőrvilágosító fényvédő nappali arckrém spf 15 - minden bőrtípusra 50ml

C- és E-vitamin tartalma egész napos ápolást nyújt arcbőrünknek, 15 faktoros fényvédő hatása pedig biztosítja az extra védelmet a további foltosodás elkerüléséhez. Az Alpine White Bőrvilágosító arcápoló szérumot a nyak bőrén is alkalmazhatjuk. A benne lévő C-vitamin extrán táplál, édesgyökérből előállított glycyrrhetinic sav tartalma miatt pedig gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és kiválóan nyugtatja a bőrünket.

A bőrvilágosító kozmetikumokon kívül fordulhatunk lézeres kezelések, kémiai vagy fizikai hámlasztások, esetleg cryo-terápia felé is, azonban ezek a módszerek inkább az ősztől tavaszig tartó időszakban ajánlottak, mivel a kezelt bőrfelületet az eljárás után kifejezetten védeni kell a napsütéssel szemben.  Bárhogyan is érjük el, hogy az esztétikailag igen zavaró foltok eltűnjenek, a későbbiekben fordítsunk még nagyobb figyelmet a fényvédelemre!