4 mód bőre tavaszi revitalizálására

Fedje fel bőre fényesen ragyogó és egészséges mivoltát bőrápolási szakértőnk, Cecilia Weidner tippjeinek segítségével.

 

Nézzen csak ki az ablakon! Látja, ahogy a napfény sugarai áttörnek a pihekönnyű felhőkön, és gyengéden szórják fénysugaraikat a rügyező fákra és a nyiladozó virágokra? A tavasz itt lóg már a levegőben! A természet ébredezik!

Most pedig vizsgálja meg bőre állapotát is közelebbről. Ugyanolyan fényes, mint maga a tavasz és majd szétveti az energia? Talán inkább fakó, semmint ragyogó, és még száraznak is tűnik. A tél alaposan igénybe vette bőré, hatása meglátszik rajta.

Szerencsére a fakó, fénytelen bőr ellen van segítség, ez nem maradandó állapot. Cecilia bőrápolási programjának segítségével a bőre újra tavaszias frissességgel és egészségesen ragyoghat. Bőrápolási tippjeinek köszönhetően bőre új életre kel, és készen áll majd a nyárra.

 

1.Tisztítás

Először is távolítsa el bőréről a sminket és a legapróbb sminkmaradványt is a bőrtípusának megfelelő arctisztító segítségével – ez lehet zselé, vagy micellás víz.

Normál vagy kombinált típusú bőr esetén javasoljuk a Skincode Essentials termékcsalád valamelyik arctisztítójának a kipróbálását. A kombinált és zsíros bőrre való Skincode arclemosó gél alaposan tisztítja és hidratálja bőrét. A Skincode micellás arclemosót vigye fel egy vattakorongra, alaposan törölje át vele bőrét a friss és üde érzésért.

Ha a bőre zsíros, akkor használja a Skincode S.O.S. Oil Control arctisztító krémet naponta kétszer. Ez a gyengéd, de mégis erős arctisztító hatékony pórusösszehúzó hatással bír és eltünteti a zsíros bőrre jellemző olajos fényesedést.

Amennyiben a bőre száraz, vagy rendkívül száraz típusú, a Skincode Cellular arclemosó tej luxusérzetet kölcsönző, tejes-állagú arclemosójával kényeztesse. Az ACR komplex tartalmú arclemosó elősegíti a kollagén termelődését. Tisztítás után kézmeleg vízzel öblítse le arcát és gyengéden itatgassa le róla a nedvességet, ne törölje erősen vagy olyan mozdulatokkal, amelyek megnyújthatják a bőrt.

 

2.Radírozás

Az elhalt hámsejtek, a szennyeződések és a smink mind olyan bevonatot képeznek a bőrön, amelyek meggátolják a bőrápolási termékekben levő jótékony hatású hatóanyagok felszívódását. A bőrradírozás eltávolítja ezt a bevonatot és utat nyit a bőrápolási termékek hatóanyagainak hatékonyabb felszívódásához.

A radírozást kezdje a Skincode extra gyengéd bőrmegújító maszkkal, amely minden bőrtípusra alkalmas, és végezze el ezt a bőrápolási rutint hetente kétszer, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből a gyengéd, ám mégis hatékony bőrápolási módszerből. A maszk hatóanyagai eltávolítják az elhalt hámsejteket, szennyezőséseket és zsírosodást, és egyben táplálják is a bőrt.

A krémből jókora mennyiséget vigyen fel az arc és a nyak területére, ügyelve arra, hogy ne maradjon ki a szem körüli szarkalábakra hajlamos rész sem, mert az elhalt hámsejtek és a szennyeződések bennragadnak a szemkörnyék körüli finom vonalakba.

Hagyja a krémet 5-10 percen át az arcán és a nyakán, majd kézmeleg vízzel öblítse le. Soha ne használjon az arcbőr leöblítéséhez forró vizet, mert ez elpattant hajszálerek kialakulásához (telangiectasis), majd fokozatosan rosacea kialakulásához vezethet. Ennek a krémnek a használatánál nincs szükség súrolásra, dörzsölésre vagy gőzölésre. A bőre selymesen puha és ragyogó lesz a krém használatát követően.

 

3. Tonizálás

A bőrradírozást mindig a tonizálás követi. Ez a lépés azért fontos része a bőrápolási rutinnak, mert segít az epidermisz (a bőr külső rétege) egészséges pH-értékének helyreállításában, és biztosítja bőre teljes tisztaságát, ezáltal a tonizálást követően felvitt bőrápoló termékek jótékony hatásából pedig a maximumot hozzuk ki.

A Skincode Essentials fortifying toning lotion tonizáló folyadék minden bőrtípusra alkalmas a laktózsav bőrradírozó hatását elegyíti a shea-vaj bőrápoló hatásával. A Skincode Cellular arctonik (száraz vagy nagyon száraz bőrtípusra) pedig elősegíti a kollagén termelődést a benne található különleges ACR komplexnek köszönhetően.

 

4. Utókezelés, utóápolás

Száraz, nagyon száraz és kombinált arcbőr esetén

A bőrradírozást követően folytassa a bőrápolási rutint a Skincare Cellular hidratáló arcmaszkkal vagy a Skincode Exclusive Cellular Recharge Age-Renewing Mask rétegben való felvitelével. Ez a két arcmaszk az úgynevezett “Multimaszk” arcápolás program kombinált bőrápolási termékét takarja.

Az alábbi tippek segítségével a legteljesebb módon élvezheti a “multimaszkos” bőrápolás jótékony hatásait.

Használja a két maszkot kéthetente, vagy felváltva esténként. Például hétfőn használja bőséges mennyiségben a Skincode Exclusive Cellular Recharge Age Renewing arcmaszkot, mind az arcbőrön, mind a nyakon. 5-10 perc hatóidő eltelte után kozmetikai kendő segítségével itassa fel a krémfelesleget a bőrről, majd folytassa a kezelést a bőrtípusának megfelelő szérummal és krémmel. Szerdán használja a Skincode Cellular hidratáló arcmaszkot, amelyik kiválóan hidratálja a bőrt és még el sem kell távolítani éjszakára.

Fontos, hogy mindig a bőrtípusának megfelelő szérumot használja. A szérumok hatóanyag tartalma ugyanis jóval magasabb, mint a krémeké, ezáltal a problémás területeken is hatákonyabban fejtik ki hatásukat. Bőre két héten belül ragyogóan egészséges lesz.

Zsíros arcbőr esetén

Annak érdekében, hogy bőre visszanyerje egészséges ragyogását, kövesse a Skincode S.O.S. Oil Control bőrápolási rutint ennek a termékcsaládnak a segítségével, amit kifejezetten a zsíros, pattanásosodásra hajlamos bőr számára fejlesztettek ki. A termékek a bőr mély rétegeibe hatolva fejtik ki hatásukat, segítenek a bőr zsírtermelésének szabályozásában, miközben gyengéden eltávolítják a pórusokat eltömítő szennyeződéseket, mialatt nyugtatják is a bőrt.

Miután bőrét megtisztította a Skincode S.O.S. Oil Control arctisztítóval, majd alkalmazta az Skincode extra gyengéd bőrmegújító maszkot, vigye fel bőrére a Skincode S.O.S. Oil Control arctápoló szérumot. Ez a szérum pórusfinomító aktív hatóanyagokat tartalmaz, és egy mattító anyagot, amelynek segítségével bőre egész nap matt hatást kelt. Ez az anyag a legbiztosabb fegyver a zsíros fényű bőr ellen.

Végezetül vigye fel a bőrtípusának megfelelő szemkörnyékápolót is a szemkörnyék területére, ezt pedig kövesse a Skincode S.O.S. Oil Control mattító hidratáló arckrém. Bőre most már készen áll a smink felvitelére, hiszen állapota olyan, akár a festő tökéletes, patyolattiszta vásznáé.