5 dolog amit minden nap megtesznek azok akiknek szép a bőrük

5 dolog, amit minden nap megtesznek azok, akiknek szép a bőrük

Sokat irigykedünk azokra, akiknek gyönyörű bőrük van, pedig az sokszor nem genetikai örökség, hanem odafigyelés eredménye. De mit kell tenni azért, hogy a bőrünk sugárzóan szép lehessen?

 

Sokan irigykedünk azokra az emberekre, akinek láthatóan csodaszép és fénylő arcbőrük van, láthatóan mindenféle bőrhiba, zsírosodás és fakó szín nélkül. De mi lehet a titkuk? Egyrészt nyilván sokaknál a genetikai adottságok is közrejátszanak, de ez a dolog kisebbik része. Hiszen a szép bőrért tenni kell, nem is keveset. Ezért összegyűjtöttük, milyen trükköket lehet ellesni azoktól, akiknek gyönyörű bőre van!

Rendszeres hidratálás

A szép bőr egyik titka az, hogy mindig fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot. Nem is arról van tehát szó, hogy használjunk rengeteg hidratáló krémet (persze ez is fontos), hanem hogy az alapokat tegyük le azzal, hogy elég vizet iszunk. Minden a bőrfelszín alatt kezdődik, ha nincs elég folyadék a szervezetünkben, az a bőrünkön is meglátszik. Ha nem megy a rendszeres vízbevitel, használj post-iteket, erre kitalált alkalmazásokat, valamelyik segíteni fog!

Éjszakai arcápolás

Az éjszakai arcápolás rendkívül fontos, hiszen bőrünk is alvás közben regenerálódik és építi be a fontos tápanyagokat. Így ez kötelező eleme az arcápolási rutinnak, amit a szép bőrű emberek tuti, hogy soha nem hagynak ki. Éjszakára válasszunk kifejezetten erre a célra készült termékeket, melyek hatását szérumokkal is erősíthetjük. És ami még fontos: a legalább 7-8 órán át tartó nyugodt alvás is a szépség megőrzésének egyik alapvető eleme. Hiszen kell ennyi idő a bőr regenerációjához is!

Fényvédelem

A legtöbben csak akkor foglalkoznak az arcbőr fénytől való védelmével, amikor nyár van és ennek szükségét érzik. Pedig a fényvédelemnek mindennaposnak kellene lennie ahhoz, hogy a napsugarak káros hatásai ne roncsolják bőrünket. A nap télen is süt, hatása ilyenkor is erős, így a hidratáló után egy könnyed fényvédőt is vigyünk fel a bőrünkre. A legmodernebb változatok nem zsírosítanak, szinte észre sem vesszük jelenlétüket.

Alapos tisztítás

Az arctisztítást, főleg alvás előtt, még akkor sem szabad kihagyni, ha nagyon fáradtak vagyunk. Nem csak a smink eltávolítása, hanem az általános szennyeződések, mint a felesleges faggyú és környezeti lerakódások eltüntetése miatt fontos ez. A rendszeres és alapos tisztítással előzhetjük meg például a pattanások kialakulását is. Egy olyan termék, mint a kombinált és zsíros bőrre fejlesztett Skincode arclemosó gél kíméletesen és alaposan szabadítja meg bőrünket a szennyeződésektől.

Hámlasztás

A hámlasztás fontos eleme a szépségápolásnak, amit heti két-három alkalommal érdemes elvégezni, bőrtípusunknak megfelelően. Az elhalt hámsejtek eltávolításával felszínre kerül a friss, ragyogó bőr, ami nem csak az összkép miatt hasznos. A hámlasztók használata ugyanis elősegíti a szérumok és hidratálók tápanyagainak felszívódását is.