micellás víz

Ezért használjon minden nap micellás vizet

A micellás víz az elmúlt években lett igazán felkapott, ha az arctisztításról van szó, hiszen nagyon hatékony és akár érzékeny bőrűek is használhatják. De mitől ilyen jó és miért érdemes minden nap alkalmazni az arcápolási rutinban?

 

Az utóbbi pár évben a micellás vizek az arctisztítás új sztárjai lettek és lassan minden bőrápolásban erős márka kihozta belőlük a saját verzióját. Arról azonban sokan keveset tudnak, hogy hogyan is működik pontosan a micellás víz, és egyáltalán: mi az a micella?

A micella nem más, mint egy nagyon kicsi gömböcske, ami magához vonzza a zsíroldékony anyagokat – mint a faggyú, smink és egyéb szennyeződések – és magába zárja azokat. Tulajdonképpen egy molekulahalmazról beszélhetünk, melyet kedvező tulajdonságai miatt tisztító hatású arcápolási termékekben, főként a micellás vizeken alkalmaznak. A micellák egy ilyen vizes oldatban úgy jönnek létre, hogy a molekulák zsíroldékony részei összekapcsolódnak, és ebben a vizes közegben gömb formát alkotnak. A bőrrel érintkezve úgy fejtik ki hatásukat, hogy a gömbök kinyílnak, magukhoz vonzzák a szennyeződéseket, majd újra bezárulnak.

Az előbbiekből látható, hogy a micellás víznek semmi köze a tonikhoz, amivel gyakran összekeverik. A tonikok, szappanok és más, főként alkohol és más erélyesebb tisztító anyagokat tartalmazó arclemosók ugyanis száríthatják a bőrt és egészen más mechanizmussal működnek. Sokszor pedig plusz víz hozzáadása, dörzsölés és többszörös lemosás is szükséges ahhoz, hogy a kellő hatásuk meglegyen. Ezzel szemben a micellás vizek nem szárítanak, egyetlen mozdulattal működnek, éppen ezért kíméletesebben a bőrhöz, időt spórolnak nekünk, nem hagynak zsíros érzetet sem. Sőt, a legfrissebb kutatások szerint még abban is segítenek, hogy a tisztítás után használt bőrápoló termékek hatóanyagai gyorsabban és könnyebben beépüljenek a bőrünk mélyebb rétegeibe. A micellás víz egy olyan friss jelensége a bőrápolásnak, amit mindenképpen érdemes beépíteni a napi rutinunkba.

Éppen ezért nem véletlen, ha egyre többen tartják úgy, hogy egy olyan micellás vizet, mint a minden bőrtípusra ajánlott Skincode Micellás arclemosó víz, minden nap érdemes és ajánlott is használni. Ez a gyengéd arclemosó víz könnyen eltávolítja a sminket és más szennyeződéseket, tisztává, frissé és hidratálttá téve a bőrt. Bátran alkalmazhatják azok is, akik kifejezetten érzékeny bőrrel rendelkeznek, hiszen ez a lemosó nem szárít. Ugyanakkor tökéletes azoknak is, akik zsírosodásra hajlamos bőrtípussal rendelkeznek, mert ez a víz minden szennyeződést eltávolít, mégsem olyan durva, mint egy alkoholos tonik, ami a szárítás miatt később túlzott zsírosodást is eredményezhet. Előnye még, hogy önmagában elég az arctisztításhoz, így utazásnál is helyet spórolhatunk vele!