Mit NE tegyen ha zsíros a bőre

Mit NE tegyen, ha zsíros a bőre!

A zsírosodásra hajlamos bőr gyakori probléma, ami ellen a legváltozatosabb módokon próbálunk küzdeni. Ám nem mindig tesszük ezt úgy, hogy az a bőrünknek is jó legyen. De mit kell elkerülni?

 

Sokaknak van zsírosodásra hajlamos bőre, ami tulajdonképpen nem is akkora probléma, ha megfelelően állunk hozzá és így megfelelően is kezeljük. Gyakran előfordul azonban, hogy a nagy igyekezetben éppen olyan módszerekhez folyamodunk, melyekkel inkább ártunk a bőrünknek és sokszor az ellenkezőjét érjük el annak, amilyen hatást szeretnénk. Ezért összegyűjtöttük, mit ne tegyen inkább az, akinek zsíros a bőre!

Óvatosan a tisztítással

Sokan már az alapoknál elrontják a dolgot, és túlzásba viszik a zsíros bőr tisztítását, ráadásul nem is a megfelelő termékeket használják erre a célra. Ha nagyon erős arctisztítókat alkalmazunk, csak azt érjük el, hogy kiszárítjuk vele a bőrt, amitől az még több olajat kezd termelni, hogy segítsen ezen. Így pedig csak még zsírosabb lesz később a felszín, és ugyanott vagyunk, ahol elkezdtük. Keressünk inkább kifejezetten zsíros bőr tisztítására kifejlesztett termékeket, mint a Skincode S.O.S. Oil Control Arctisztító krém. Ez a habzó arctisztító krém egyedi pórusfinomító és tisztító összetevőinek és a szalicilsavnak köszönhetően csökkenti a pattanások kialakulását elősegítve az egészséges és tiszta bőrt. Hatékonyan eltávolítja a különféle szennyeződéseket, amelyek eltömíthetik a pórusokat.

Hibás hidratálás

Zsíros bőr esetén kerülni kell a túl sűrű állagú, inkább zsíros és olajos krémeket. Sajnos óvatosan kell bánni például a shea vajjal és más hasonló csodaszerekkel is. Ha mégis ilyen termékeket használunk, azokat csak nagyon kis mennyiségben alkalmazzuk. A legjobb viszont az, ha zsíros bőrre való gyengédebb, inkább matt hatást segítő krémeket választunk a mindennapi hidratáláshoz.

Tisztítás kihagyása

Ahogyan arról már volt szó, a tisztítást nem szabad túlzásba vinni. Ám nem érdemes kihagyni sem este vagy például edzés után, mert a zsírosabb bőr esetén gyorsabban tömítődnek el a pórusok, így hamarabb alakulhatnak ki pattanások is. Ennek érdekében minimum lefekvés előtt használjuk a megfelelő bőrtisztító termékeket. Reggel elég lehet egy friss, langyos vizes arcmosás is.

Túl sok smink

Zsíros bőrnél öreg hiba, ha nagyon vastag rétegben teszünk fel sminket. Sokszor ugyanis ezzel próbáljuk elkerülni az idő előtti fényesedést, ám csak azt érjük el vele, hogy a pórusok az olajoktól és sminktől hamarabb eltömődnek. Ezzel pedig biztos táptalajt adunk a pattanások kialakulásának. Hogy ezt elkerüljük, inkább vékonyan felvihető, könnyed sminktermékeket válasszunk. Elég lehet egy színezett BB krém, vagy CC krém is.