arctisztítás hibák

A leggyakoribb hibák, melyeket arctisztításkor vétünk

Az arctisztítás rutinszerű dolog, a mindennapjaink része. Azonban sokszor észre sem vesszük, hogy egyes lépéseit nem megfelelően végezzük. Éppen ezért nézzük át együtt a folyamat menetét, és kiderül, melyek a legáltalánosabb hibák, amiket arctisztításkor vétünk!

 

Az, hogy naponta letisztítjuk az arcunkat, mielőtt lefeküdnénk aludni, természetes dolog, és mindenkinek megvan hozzá a maga jól bejáratott rutinja. Sajnos azonban ez a rutin sokszor olyan lépéseket tesz hagyománnyá, melyek egyáltalán nem kedveznek a bőrünknek. És tisztaság helyett csak rontunk az állapotán, megjelenésén. Éppen ezért összeírtuk azokat az alapvető hibákat, melyeket arctisztítás során akár naponta elkövetünk – így könnyebb lesz róluk leszokni!

Rossz arctisztítót használunk

A legalapvetőbb probléma sokszor az, hogy nem a bőrtípusunknak megfelelő arctisztító használjuk. Egy olyan termék, mint a Skincode Cellular Arctonik a normál és száraz bőrűeknek egyaránt megfelelő és frissé teszi a bőrfelszínt. Miközben egy erélyesebb tonik vagy arclemosó már inkább a zsírosabb bőrűeknek tökéletes. Érdemes kísérletezni, de amikor nagyon elveszünk a részletekben, bőrgyógyász segítéségt is kérhetjük a választáshoz.

Nem megfelelően használjuk az arctisztítót

A különböző típusú arctisztítókat eltérően kell használni, hogy hatásukat kifejthessék. Így például egy arctisztító tejjel át kell masszírozni a száraz bőrt, majd később vizes kézzel eltávolítani. Viszont egy géles arclemosót már vizes bőrre érdemes felvinni, ahogyan egy tonik esetén már vattakoronggal kell dolgozni. Ha elolvassuk a használati utasítást, sokat nem tévedhetünk.

Csak ott marad a smink

Olykor hajlamosak vagyunk arra, hogy este csak gyorsan átfutunk az arcunkon egy random arctisztítóval anélkül, hogy a smink tökéletes eltávolítására is figyelnénk. Pedig ehhez sokszor külön terméket is érdemes bevetni, hiszen a smink maradékai könnyen eltömíthetik a pórusokat. Lustáknak megfelelő lehet a micellás víz, ami a sminkkel is elbánik, és nem irritálja a bőrt.

Túlzott dörzsölés az arctisztítás során

Alapvetően tűnhet, de inkább kerüljük el: soha ne dörzsöljük át az arcunkat tisztítás után törülközővel, vagy bármilyen más anyaggal. Ezzel ugyanis csak ártunk a bőrfelszínnek, irritálhatja és a sötétebb foltok megjelenéséhez is vezethet. Ha használunk is törülközőt, akkor azzal csak finoman itassuk át a felszínt. És fontos, hogy a törülköző mindig legyen friss, kétnaponta legalább cseréljük le és mossuk ki.

Kimarad a bőrápolás

Sokszor a tisztítás után elfelejtjük táplálni, ápolni a bőrünket. Pedig friss bőrfelszín szinte kiált a tápanyagokért, amiket sokkal hamarabb képes magába szívni. Használjunk ilyenkor szérumot, majd hidratálót. Éjjel éjszakait, nappal pedig nappalit és mellé fényvédőt is alkalmazzunk.