fényvédő arckrém

Ezért kellene mindenkinek fényvédő arckrémet használnia

A legtöbben csak nyáron használnak fényvédő krémet az arcukra, pedig a napsugarakkal szembeni védelem egész évben fontos. Hogy miért? Összegyűjtöttük a fényvédők jótékony hatásait.

 

A bőrgyógyászok már régóta mondogatják, hogy a fényvédő alkalmazása minden nap fontos lenne, főleg a fényvédő arckrém használata, mivel arcunk folyamatosan ki van téve a napsugarak káros hatásainak. Szerencsére a bőrápolási trendek is kezdenek alkalmazkodni ehhez, és egyre többen vezetik be mindennapjaikba a fényvédő arckrémek használatát. De miért is ilyen fontos ez egész évben, és miért nem elég csak nyáron? Összefoglaltuk.

A fényvédő arckrém véd a káros UV sugaraktól

Természetesen ez a napvédők legfontosabb tulajdonsága, hogy megvédik bőrünket a káros UV sugaraktól, és azok kellemetlen hatásaitól. Összetevőiknek köszönhetően védő réteget képeznek, melynek hatása addig tart, míg a faktorszám jelzi. A faktorszám nem azt jelenti, hogy ahány faktor, annyi percet lehetünk a napon biztonságban. Hanem azt, hogy bőrtípusunknak megfelelően mennyivel tudja a napvédő megnövelni azt az időt, amíg nem fogunk leégni. Tehát, ha például egy nagyon világos bőrű ember akár 10 perc alatt leég, akkor egy 20-as faktorszámú krémmel olyan másfél órát lehet a napon, aztán újra kell kennie. Pár óránként, vagy mielőtt a napfényre mennénk, egyébként is érdemes újra felkenni a napvédőket, hogy a hatásuk megmaradjon.

Lassítja a bőröregedést

A napsugarak egyik károsító hatása az, hogy nagyon hamar kezd öregedni a bőr. A napvédőknek hála harcolhatunk ezzel, ha rendszeresen alkalmazzuk őket. Így pedig később jelennek meg az első szarkalábak, és lassabban is mélyülnek el. Ráadásul a bőr alapvető állapota is sokáig fiatalos marad. Ha az arcbőr alapvetően sokat van kitéve közvetlen napfénynek, akkor nem csak hamarabb ráncosodik, de fakó és száraz is lehet, ráadásul a bőrhibák, hajszálerek is jobban meglátszanak rajta.

Csökkenti a bőrrák kockázatát

Természetesen nem csak a szépségünk megőrzéséért fontos, hogy minden nap használjunk fényvédőt, hanem azért is, hogy a bőrrák megjelenésének kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük. Hiszen, főleg a nyári időszakban, ennek az erős napfényen ki vagyunk téve. Jobb megelőzni a bajt.

Javítja a bőr megjelenését

Egy mai, modern napvédő arckrém, mint a Skincode Fényvédő arckrém SPF 50, nem zsírosítja a bőrt, inkább szebbé, frissebbé teszi és ápolja. Az olajmentes fényvédő arckrém széleskörű védelmet biztosít az UVA és UVB sugárzással szemben, miközben akár a megszokott hidratálónkat is kiválthatjuk vele. Nem kell tehát félni ezektől a termékektől, nem eredményeznek fényesedést és a pórusokat sem tömítik el.