Hatékony módszerek melyekkel eltüntethetjük a szem alatti karikákat kicsi

Hatékony módszerek, melyekkel eltüntethetjük a szem alatti karikákat

A szemek alatt megjelenő karikák gyakran megkeserítik mindennapjainkat, ráadásul nem is olyan könnyű megszabadulni tőlük. Olyan módszereket gyűjtöttünk össze, melyek segíthetnek ebben!

 

A szemünk alatt megjelenő karikákat sok tényező okozhatja, így a fáradtság, allergia, irritáció, rossz étkezés, de öröklött hajlam is. Így sajnos nem olyan könnyű megszabadulni tőlük még egy kiadós alvással sem, sokszor ennél rafináltabb trükköket érdemes bevetni. De melyek ezek, mit tehetünk a szemeink alatt éktelenkedő puffadás és sötét karikák ellen?

Uborka vagy krumpli

A szemek alá felhelyezett uborkaszelet régi és jól bevált módszer arra, hogy a szemek alatti terület puffadtságán enyhítsünk. De ugyanilyen hatásos lehet a krumplikarika is. Ezek a zöldségek ugyanis hűtőből kivéve sokáig hűvösek maradnak, és nyugtatják a bőrt. Tegyük őket a hidegre egy időre, majd utána 10-15 percre a szemünk alá – garantáltan segíteni fognak!

Aloe vera

Az aloe vera igazi csodaszer a bőrápolásban, hiszen számos különböző problémára használhatjuk. A növény belseje nyugtató, ápoló és a gyógyulást segítő anyagokat rejt, melyek könnyen felszívódnak és hamar segítségünkre lehetnek. Akár a szemkörnyék ápolásában is. A szemünk alá érdemes valamilyen aloés gélt használni, amiből egy vékony réteget felszeszünk a szemkörnyékre, és hagyjuk felszívódni. Ettől a egyébként nem csak kevésbé puffadt, de puha is lesz a szemünk alatti terület, amitől a kisebb ráncok is kevésbé látszanak.

Zöld tea

A zöld teának szintén nyugtató hatása van a bőrünkre, miközben hatóanyagai a keringést is segítik. Ezért áztassunk forró vízbe két filtert belőle, majd hagyjuk őket kihűlni. Ezután a filtereket tegyük a szemek alá 10-15 percre. A hatóanyagonknak hála a reggeli puffadás hamarabb felszívódik, miközben bőrünk is megnyugszik.

Arcmasszázs

A szemek alatti puffadás gyorsabb felszívódását arcmasszázzsal is segíthetjük. Ezzel is a keringést gyorsítjuk a megfelelő területen, így távozhatnak az itt felgyűlt anyagok, és visszaállhat a régi rend. Gyengédem masszírozzuk át a szemkörnyéket körkörös mozdulatokkal, olyan 5-7 percen át. Ettől még frissebbnek is érezzük majd magunkat!

Szemkörnyékápolók

Eljön az a pont, amikor belátjuk, hogy igazán egyik házi praktika sem segít, hosszútávon pláne nem. Ilyenkor fordulunk általában a kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékekhez. Egyes készítmények éjszaka hatnak és nyugtatják, táplálják a szemkörnyék érzékeny bőrét, mások inkább reggel segítenek. A Skincode feszesítő szemkörnyékápoló gélt például mindennap használhatjuk, és minden bőrtípusra alkalmas. Ez a könnyű állagú, nyugtató gél feszesíti az érzékeny szemkörnyéket és csökkenti a szem alatti táskákat és finom ráncokat, helyreállítva a bőr természetes nedvességtartalmát. Ez a termék szemészetileg tesztelt, ami fontos, hiszen így nem kell számítanunk kéretlen irritációra, vagy allergiás reakcióra.