Így lesz tényleg tiszta az arcunk

Az arctisztítás egyszerű dolognak tűnik, pedig ahhoz, hogy a bőrünk tényleg mentes legyen a szennyeződésektől, és még friss és üde is lehessen, be kell tartani pár apró trükköt. De melyek ezek?

 

Az arctisztítás fontos eleme a bőrápolásnak, hiszen tulajdonképpen ez az alapja minden későbbi lépésnek, melyek célja a bőr védelme és táplálása. Ha a tisztítás nem megfelelő, akkor borul az egész, és a legszuperebb bőrápolási termékek sem tudnak megfelelő hatást biztosítani. De mire kell figyelni ahhoz, hogy tényleg tiszta legyen az arcunk?

Ne hagyjunk ki arctisztítást

Felkelés után az is elég lehet, ha friss és langyos vízzel átöblítjük az arcunkat, majd a nedvességet finoman leitatjuk. Ezzel eltávolítjuk az éjjel termelődött olajokat. Este viszont már alaposabb tisztításra van szükség, mellyel megszabadulhatunk a napközben lerakódott szennyeződésektől. Ehhez első lépésként nagyszerű a Skincode Cellular Arclemosó tej, ami gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a sminket és más szennyeződéseket. Ezután frissíthetünk még tonikkal, vagy használhatunk egy kíméletes hámlasztó is.

De ne is vigyük túlzásba

Sokan arra esküsznek, hogy gyakorlatilag mindent bevessenek arctisztításkor a szennyeződések ellen. Ettől ugyan tiszta lesz a bőrük, de a sok különféle termék meg is viseli. Éppen ezért leginkább az azonos hatású termékeket ne halmozzuk, így, ha tonikot használunk, ne alkalmazzunk még szappant is. Az rendben van, ha egy arclemosó tej után, a szemsminket például arra kifejlesztett lemosóval távolítjuk el. A túlzott tisztítás szárazsághoz, irritációhoz, kipirosodáshoz vezet.

Találjuk meg a megfelelő termékeket

Amilyen a bőrtípusunk, olyan arctisztítót is válasszunk hozzá. Azaz száraz bőrre ne használjuk erélyesebb tonikot, vagy arclemosót, inkább válasszunk arctisztító tejet, vagy micellás vizet. És ha a bőrünk nem bírja a sűrűbb géleket, keressünk akár hab állagú megoldást. Olyan sokféle készítmény létezik, hogy biztosan megtaláljuk a megfelelőt.

Óvatosan a hámlasztással

Ha rendszeresen használunk hámlasztót arcunkon, azzal eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, melynek eredménye a friss és puha bőrfelszín lesz, ami könnyebben szívja magába a tápanyagokat. Viszont fontos, hogy a hámlasztást ne vigyük túlzásba, hiszen attól a bőr kiszáradhat, foltokban kipirosodhat. Hetente egyszer-kétszer vessük be ezt a trükköt, ne többször!

Figyeljünk arra is, mi történik a tisztítás után

Tisztítás után soha nem töröljük át az arcunkat durva szálas anyaggal, és ne is dörzsöljük. Inkább puhább anyagokkal itassuk szárazra. Bármit használjunk is, az mindig legyen friss és tiszta, így nem kedvezünk a baktériumok terjedésének és szaporodásának. Emellett pedig ne felejtsük el arctisztítás után a bőrünket ápolni. Éjszaka jöhetnek a zsírosabb éjszakai krémek, nappal a megszokott szérumok, hidratálók és fényvédők.