amit tudni kell a bőrápoló termékekről

5 dolog, amit tudni kell a bőrápoló termékekről

A bőrápoló kozmetikumok áldásos hatása ismert tény, de helyes és sikeres használatukhoz néhány alapvető tudnivalót nem szabad figyelmen kívül hagyni!

 

Minden esetben kövessük az utasításokat!

A legfontosabb tudnivaló, hogy minden bőrápolónak lehet használati utasítása, mely egyfajta kezelési útmutató a helyes használathoz. Ezeket a tanácsokat minden esetben és teljes mértékben be kell tartani a kívánt végeredmény és a tartósság érdekében.

Legyünk türelmesek!

A bőrápolókat legalább 1 hónapig használjuk, hogy kifejthessék hatásukat. Ennél rövidebb idő előtt nem tanácsos abbahagyni használatukat, mert a folyamat megszakad és az eredmény nem garantálható. Hatásukat folyamatosan fejtik ki, először akár felerősíthetik a kezelni kívánt panaszokat, majd az egy hónap (vagy az ajánlott használati idő) alatt beállítják a bőr helyes működését. A Skincode Cellular Arcápoló szérum koncentrátumot normál és száraz bőrre használhatjuk például 6 hétig, majd váltsunk a Cellular Ránctalanító arcápoló szérumra a következő 6 hétre az intenzív ápolás érdekében!

Cellular Arcápoló szérum koncentrátum – normál és száraz bőrre

Csere nincs!

Fontos, hogy ne cseréljük fel az éjszakai és nappali krémeket, még akkor sem, ha egy nap elfelejtettük valamelyik alkalmazását. Különböző napszakokban ajánlott termékek egy időben való felvitele szintén nem ajánlott!

Nem kell megijedni az erősödő tünetektől!

Ahogy feljebb már olvashattuk, a tünetek felerősödhetnek bizonyos bőrproblémák esetében. A pattanás elleni ápolók például kezdetben hatóanyagaiknak köszönhetően további aknékat eredményezhetnek, de ez a bőr tisztulási folyamatának első lépése. Az ilyenkor keletkezett pattanások más kozmetikummal való további kezelése összezavarhatja a bőr tisztulási folyamatát, ezért nem ajánljuk. A termék folyamatos használatával a jelenség fokozatosan fog megszűnni. Bőrsemleges alapozó és tiszta kozmetikai ecset használatával a pattanások elfedhetőek, de fontos, hogy hagyjuk szellőzni a bőrt a nap nagy részében.

A zsíros bőr esetében a fokozódó hatás szintén megfigyelhető, de ettől a jelenségtől sem szabad abbahagyni a kezelést. A zsíros és pattanásos bőr kezelésére a megoldás lehet a Skincode S.O.S. Oil Control termékcsaládja, amely hasonlóan működik, először felszínre hozza a szennyeződéseket, a látványos javulás utána indul csak be, de semmiképp ne hagyjuk abba néhány hét után a termékek használatát, legyünk kitartóak.

A termékcsaládok előnyei

Ha egy kozmetikai termék nem csak önállóan szerepel az ajánlásban, akkor érdemes az egész termékcsaládot használni, ugyanis az egyes termékekben lévő hatóanyagok felerősítik egymást. A hidratálás és ránctalanítás előtti tisztítók használata segíti a bőrjavító hatóanyagok felszívódását és minimum 20%-al növelik azok hatékonyságát.

A termékcsoportok egy adott márkán belüli használata biztonságosabb, mint a márkák vegyítése, mivel a termékcsaládok megalkotásánál nagy figyelmet fordítanak az egymást kiegészítő hatóanyagokra és optimális mennyiségekre. A márkák és minőségek közötti különbségekből eredendően viszont esetleges kedvezőtlen kölcsönhatások léphetnek fel, melyek rontják a hatékonyságot vagy akár allergiás reakciót is kiválthatnak.