városi nő

Mi kell egy igazi városi nőnek?

Két dolog biztosan: pezsgés és nyugalom. Mivel azonban a város a pezsgést folyamatosan biztosítja, így a nyugalom az, amivel most foglalkoznunk kell.

 

A városi élet a kulturális és szociális sokszínűségével és számos előnyével együtt is hatalmas stresszforrás egy nő számára. Az elfoglaltságok és a találkozók folytonos elvárásokat támasztanak iránta, és még a megjelenésének is mindig tökéletesnek kell lennie. Fontos azonban, hogy a városi nő is képes legyen megállni, lelassulni és relaxálni egy kicsit. Ezt a folyamatot pedig akármilyen furcsán is hangzik, nem egyszerű beindítani egy felfokozott életritmusban. A nyugalom eléréséhez igenis segítség kell a városi nő számára!

Milyen stresszhatások érik a városi nőt és mire van szüksége ahhoz, hogy kikapcsolódjon?

A város egy hatalmas hangos és piszkos forgatag, melyben szükséges felismerni, hogy a felgyorsult élet nem ugyanolyan mértékben kiélvezhető. A Slow-mozgalom, mely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, kezdetekben a gyorséttermek ellenzésére jött létre, de mára filozófiává nőtte ki magát és érinti a városi élet minden szegmensét. A lelassulást az étkezéstől, a munkán át a magánéletig, mindenhol be kell vezetnie életébe, egy igazi városi nőnek.

Mozgással a nyugalomért!

A relaxációhoz a mozgáson keresztül is vezethet út, ezért az aerobic és a spinning helyett sokkal inkább ajánlott a jóga és a pilates. A jóga a keleti mozgáskultúra legnagyszerűbb gyakorlata, mely az európai városi ember számára akár nehezen elsajátítható is lehet. Nehéz, de nem lehetetlen! A pilates pedig a keleti és nyugati mozgáskultúra összehangolása, melyet Joseph Pilates alkotott meg Németországban. A gyakorlatok célja, hogy a test és a lélek összehangoltan dolgozzon az alábbi alapelvek szerint:

  • Koncentráció – A gyakorlatokat kellő figyelemmel kell végezni.
  • Irányítás – Mozgások összehangolása, a légzés összehangolása a gyakorlatokkal.
  • Központosítás – Pilates szerint minden mozgásnak a test erőközpontjából kell kiindulnia, ami a hát-alhasi része.
  • Áramlás, ütem – Minden gyakorlatnak külön üteme, lüktetése van.
  • Pontosság – A gyakorlatok minél pontosabb végrehajtása, lassú, egyenletes mozdulatokkal.

Mivel befeléforduló odafigyelésre sarkall ez a mozgásforma ezért stresszkezelésre kimondottan ajánlott!

A város káros hatásai ellen kifejlesztett védelem a bőrnek!

A stressz a városban nem csak az elmét, de a bőrt is támadja! A városok felett az ózonréteg a szennyezés miatt vékonyabb, ezért a városi nő arcbőre fokozott fényvédelemre szorul. A Skincode pedig erre válaszul kifejlesztett egy speciális ózonvédő komplexet, mely a városi élet nélkülözhetetlen kelléke, ez pedig a Fényvédő és regeneráló nappali arckrémük.

Fényvédő és regeneráló nappali arckrém spf 30 - minden bőrtípusra 50ml

De mi is az az ózonvédő komplex? A svájci Alpokból származó növényi komplex, amely a „városi stressz” elleni kiváló védelmi tulajdonságairól híres. Két svájci növényt tartalmaz: a Buddleja davidii-t (nyáriorgona) és Thymus vulgaris-t (kakukkfű). Hatékonyan védi a bőrt az alábbi környezetszennyező anyagoktól, melyek a városban megtalálhatóak: a közúti forgalom, fűtés és hulladékégetők nitrogén-oxid kibocsátása, az illékony szerves vegyületek (VOC-k) – főleg ipari, kereskedelmi és magáncélú használat során keletkező szénhidrogének, az ózon (O3), mely a fő légszennyező anyagok által napfény hatására alakul ki.

Ez egy mindennapi hidratáló, amely védi a bőrt az UV-sugárzás ellen és megakadályozza, hogy a káros gyökök az epidermiszhez kapcsolódjanak. Az Spf 30, széles spektrumú UV-A és UV-B védelem megakadályozza a pigmentációt. Ezen kívül erősíti a bőr természetes védekező mechanizmusát. Védőrétegként viselkedve megakadályozza az ártalmas baktériumok és törmelék bőrhöz történő hozzátapadását. Véd a környezetszennyezés és a szabad gyökök által okozott károsodás ellen. Aktív összetevői a CM-Glucan, mely javítja  regenerálja és védi a bőrt nyugtató és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Ózonvédő hatóanyaga szennyeződésgátló, anti-bakteriális és véd az antioxidánsok ellen. A termék teflóz tartalma pedig védőréteget képez a bőrön, ami megakadályozza a kipirosodást és a bőrirritációt. Az arany tengeri moszat-kivonat pedig véd a károsodás és az idő előtti öregedés ellen. Legkülönlegesebb összetevője a tengeri édeskömény őssejt, mely a pigmentáció ellen véd és segíti a sejtek megújulását.