bőrtípusok, skincode, arcápolás, bőrápolás, száraz bőr, zsíros bőr,

Bőrtípus kisokos

Íme a Skincode által összegyűjtött 7 fő bőrtípus bemutatása és néhány tanács, mivel és hogyan ápoljuk, hogy még szebb, üdébb, egészségesebb és sokáig fiatal maradjon bőrünk.

 

Aknéra hajlamos bőr / Pattanásos bőr

Az eltömődött pórusok rendszerint be is gyulladnak és a bőrön mitesszerek vagy pattanások, de akár aknék is megjelenhetnek. A kamaszkori és későbbi pattanások megjelenése is a hormonháztartás változásait tükrözik és mennyiségük a genetikai hajlamtól függ. Ez nem jelenti viszont azt, hogy nincs mit tenni ellenük! Az S.O.S. Oil Control Arcápoló szérum például segít szabályozni a faggyútermelődést és csökkenteni a pattanások kialakulását. Arctisztítás után felfelé irányuló körkörös mozdulatokkal, óvatosan masszírozzuk be a szérumot arcbőrünkbe, amíg az teljesen fel nem szívódik.

S.O.S. Oil Control Arcápoló szérum - zsíros bőrre 30ml

Száraz bőr

Feszülő és érdes felületű, kiszáradásra hajlamos bőr, ami bizonyos területeken durva felületű is. A száraz bőr külső lipidrétegét kell megóvni és ellenállóvá tenni, mert ha ez a réteg megrepedezik, akkor a belsőbb rétegekhez is eljuthat a szárazság, komoly károkat okozva. Ezért már az sem mindegy, hogy mivel kezdjük a bőrápoló rutint, azaz mivel tisztítjuk. A Skincode Cellular arctonik száraz bőrre például tökéletes választás, akárcsak utána a Cellular Fényvédő nappali arckrém. Ne feledkezzünk meg a kényeztetésről sem és használjuk száraz bőrünkre a Cellular Hidratáló arcmaszkot.

Cellular Hidratáló arcmaszk - normál, száraz és vízhiányos bőrre 50ml

Nagyon száraz bőr

Az érzékeny, különösen száraz bőr jelenségét nagyon erős feszülés, hámlás, bőrrepedezés és viszketés kíséri. Az érzékeny bőr esetén érdemes elkerülni az illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat, mert ezek könnyebben gyulladást, vagy allergiát okozhatnak. A Skincode 24 órás intenzív hidratáló balzsam normál, száraz, érzékeny és vízhiányos bőrre egyaránt megoldást nyújthat, mivel egy nagyon intenzív, hidratáló és nyugtató krémről van szó. Multifunkcionális aktív hatóanyagainak köszönhetően nyugtatja a piros, viszkető és irritált bőrt. Ráadásul használhatjuk éjjel és nappal is, akár arcon, ajkakon, kezeken, könyéken, illetve bárhol, ahol a száraz bőr ápolást igényel. A szemek környékét azonban kerüljük!

Öregedő bőr

Az érett bőr sejtjei nem regenerálódnak olyan gyorsan, mint a fiatal bőré. A hámlás sem olyan intenzív és a bőr színe is kifakulhat. A bőrfeszesség megszűnik, mert a bőrfelszíni zsírréteg elvékonyodik és a kollagén és alasztin szintje lecsökken. Az öregedő bőr számára egy új bőrápolási rutin bevezetése szükséges, amelyből semmiképp se maradjon ki egy intenzív ápoló szérum, mint amilyen Cellular Arcápoló szérum koncentrátum, illetve a leghatásosabb szemkörnyékápoló megoldások.

Cellular Arcápoló szérum koncentrátum – normál és száraz bőrre

Zsíros, kombinált bőr

A zsíros arcbőr sok esetben fénylő, különös tekintettel a homlok és az orr környékére. Emellett a pórusok is tágabbak az átlagosnál és a bőr vastagabb. Súlyosabb esetekben az arcbőrt fedő zsíros réteg pedig még kézzel is tapintható. Ezekre a problémákra hatásos ellenszer a Skincode S.O.S. Oil termékcsaládja, amelynek tagjairól ITT még több szó esik.

Nap által károsított, hiperpigmentált bőr

Sajnos a fényvédelemre sokszor csak nyáron, a fokozott napsugárzásnak kitett időszakokban gondolunk, ennek eredménye a hiperpigmentált és napkárosodott arcbőr. Jelei az eltömődött pórusok, a dehidratált bőr és az egyre szaporodó barna foltok az arcon. Legyen előrelátó és használjon Fényvédő arckrém-et, ha viszont már a hiperpigmentáció már jelen van, akkor a Skincode Alpine White termékcsalád lehet a megoldás, amely termékei csökkentik a bőr elszíneződését és pigmentációját. A Skincode Bőrvilágosító arcápoló szérum garantáltan kedvenc lesz.

Bőrvilágosító arcápoló szérum - minden bőrtípusra 30ml

Normál bőr

Sima és feszes a bőrfelület, mely tapintásra puha, felülete nem érdes. Pórusai zártak, nem látszódnak. Az arc könnyen és hamar visszanyeri hidratált állapotát. A faggyúmirigy működése normális, nincsenek zsíros vagy száraz felületek az arcon. A normál bőr az egyik legritkább bőrtípus, a cél megőrizni állapotát! Tartsa a napi bőrápolási rutint és nem lesz különösebb gondja!